Melins
”Melins För djur, natur och människa använder vi endast KRAV uppfött kött, ekologiska kryddor och nitritfritt salt Helt utan E-nummer”




Melins är mån om din hälsa och smakupplevelse – därför är vår chark också fri från nitrit och andra onaturliga tillsatser
Vår historia började år 1978 när Benny Melin och familjen startade uppfödning av får och lamm i den lilla skogsbyn Risbäck i norra Ångermanland. 1987 togs det stora steget över till KRAV-märkt produktion på gården. En stor och prövande utmaning var det att lära sig producera foder och lammkött utan att använda kemikalier som konstgödsel, ogräsgifter och avmaskningsmediciner. Kött och chark: Samma år började också den första trevande marknadsföringen av ekologiskt lammkött från Melins Lamm. Vår första ekologiska charkprodukt blev utvecklad 1989, en alspånsrökt ekologisk lammkorv tillverkad av ekologiskt lammkött, kryddor och naturligt salt utan nitrit. Hösten 2004 avvecklades det egna jordbruket. Chark utan tillsatt nitrit eller andra tillsatser tas fram tillsammans med duktiga charkuterier under det egna varumärket Melins.