Nr 46, vecka 34/2020 - Mylla

Nr 46, vecka 34/2020

Säsongens växling gör den lokala maten ständigt aktuell

Sommarsäsongen börjar så sakteliga gå över i höst. Bärens säsong är redan över men vad sägs om gyllene skånska kantareller till toasten?

Det är klart att det alltid vore gott med jordgubbar, men är inte längtan också en krydda? Vi tror att du genom att äta den lokala maten inte bara bönderna och klimatet en tjänst, utan också dig själv när du får en större medvetenhet om vad som finns här och nu. Det är ju svårare att sörja jordgubben när man märker att man i utbyte får tillgång till majs och kantarell! Denna veckas leveransdag sammanfaller med honungens dag, och därför vill vi såklart lyfta Maries Bihantverk denna vecka! För hennes del betyder augusti den så kallade slutskattningen. Alla lådor samlas in från bigårdarna och hon hoppas på en liten tredje honungsskörd med sensommarens blommor och eventuellt bladhonung. Vi berättar i nyhetsbrev och sociala medier ifall vi får in en denna sensommar-delikatess, håll utkik.

Ha en härlig lokal här-och-nu-vecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

 

    Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där honung är en av råvarorna!

     

    Så anpassar du recepten till alla!
    För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

     

    Mer att läsa:

    Veckans bonde: Marie på Maries Bihantverk

    Veckans råvara: Honung

     

    Alltid på Mylla
     
    Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
    Föregående Nr 47, vecka 35/2020
    Nästa Nr 45, vecka 33/2020

    Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

    Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

    Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

    På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.