JensHaystack.jpg__PID:e8c87b0a-616b-46e3-9ecb-e3bddb976122

Ärligt talat, nu får det räcka.

Skenande matpriser. Svenska bönder går på knäna och stänger ner. Många har svurit över det, men få vågar göra något. Vi vågar och tillsammans med dig kommer vi lyckas.

Är du också trött på att de svenska lokalproducerade råvarorna trängs bort av importerade lågprisalternativ? Matbutikernas nuvarande format kan vid en första anblick kännas bekvämt, smidigt och tryggt. Men det är kanske inte så konstigt när det inte finns något alternativ att jämföra med? Tittar du på systemets baksida har det dessvärre sedan länge passerat sitt bäst-före-datum...

Ärligt talat. Är det rimligt att jag som klimatcertifierad köttbonde har en verksamhet som klassas som miljöfarlig? Är det inte helt jävla sjukt att mellanhanden som köper ett kilo babyspenat har högre marginaler än odlaren? Är det rättvist att matbutiken tar 34 kr av varje hundralapp du spenderar i deras butik? Helt ärligt, nu får det räcka.

Vi ska förändra ett helt system, ett enormt, orättvist och förlegat system som är på väg att döda förutsättningarna för fortsatt matproduktion i Sverige.

"Vi har gett oss fan på att förflytta makten från ett fåtal aktörer i mitten till producenter och konsumenter i kedjans ytterkanter."

Vi vill skapa en livsmedelskedja med färre mellanhänder. En matbutik där den som producerat maten påverkar priset och behåller mer av marginalerna. En matbutik där bonden får synas. Där konsumenten vet var maten kommer från och därför kan göra medvetna val. Där allt sker i en modern plattform utanför det nuvarande, förlegade systemet. Den livsmedelskedjan är vårt kall.

Vi behöver dig för att skapa förändringen. Om du också ifrågasätter systemet och börjar handla på ett nytt sätt, så börjar någon annan. Och en till. Och en till. Och helt plötsligt är vi många som tillsammans förändrar något dåligt till något riktigt bra.

Vi är Mylla och du är välkommen att gå först i ledet när vi ställer om systemet. Tillsammans förändrar vi Mat-Sverige på riktigt.

Av
Jens Thulin

Dags att göra skillnad

 Skriv under på vårt uppropp och gå först i ledet när vi skapar ett bättre Mat-Sverige. Genom att skriva under kommer du få ett välsmakande erbjudande från oss!

* obligatoriskt

Jag samtycker till att Mylla lagrar ovan information och kontaktar mig via e -post.

Vi är för:

 • Rättvis betalning till bönderna och tillverkarna så de kan leva på sin verksamhet och utveckla den

 • En uppgradering av den nationella livsmedelsstrategin med konkreta satsningar på närproducerad svensk mat

• Ökad svensk självförsörjningsgrad av mat från dagens 50% till minst 80%. (Finland har idag 80%, Danmark har 130%.)

• Transparens både i prissättning och logistikkedjan

• En hög innovationstakt från stora och små varumärken som skapar ett brett och intressant sortiment

• Att det ska vara enkelt att handla närproducerat och svenskt, minst lika enkelt som importerade livsmedel

Vi är emot:

 • Den maktfördelning som finns med nuvarande oligopol som gör att producenter och tillverkare inte har något att säga till om

• Slapp politisk attityd till att ta tillvara på den svenska matens möjligheter

• Onödig import av livsmedel som vi själva kan producera i Sverige

• Den snabba ökningen av butikskedjornas egna märkesvaror (te x ICA Selection, Garant, Favorit och Änglamark) på bekostnad av andra varumärken och branschens innovationstakt

Få inspiration och tips direkt i inkorgen!

* indicates required

Vi kommer använda informationen som du förser oss med för att ge dig relevanta erbjudanden. Du får Myllas nyhetsbrev sisådär en gång per vecka.

Du kan när som helst avsluta prenumeration genom att trycka "avprenumerera" i sidfoten på mailen eller genom att kontakta oss på hej@mylla.se.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.