Nr 47, vecka 35/2020 - Mylla

Nr 47, vecka 35/2020

De lokala säsongerna är korta men naggande goda

Värmen och regnet som kommer nu resulterar i att det fullkomligt sprutar ut härliga grönsaker från våra odlare. Goda säsonger avlöser varandra som i ett lokalt odlat pärlband.

Nytt i tillvalssortimentet denna vecka är till exempel majs, en råvara med kort säsong i skåne. Majskolvarna i veckans Gårdskasse kan du till exempel koka, men inte för länge! 7-9 minuter räcker gott, håller du koll på tiden blir de inte träiga. Servera med smör, salt och peppar. Denna vecka vill vi lyfta tomaten och Matts och Eva i Stävie som odlar våra tomater. De har 16 sorter i sina odlingar som vi packar till den Tomatmix vi kunnat njuta av hela sommaren. Passa på att rosta dem och lägga in dem som i Maria Dahlqvists recept här nedan. Vi vill också passa på att lyfta den lokala matmarknaden Nära & Kära på Augustenborgs torg nu på söndag 30 augusti. Vi kommer finnas på plats i ett samarbete med Bondekocken i Lund där han lagar mat med internationella smaker på skånska råvaror. Missa in det!

Ha en härlig vecka, vi ses väl på söndag?
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

 

    Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där tomat är en av råvarorna!

     

    Så anpassar du recepten till alla!
    För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

     

    Mer att läsa:

    Veckans bonde: Matts och Eva på MoE tomat i Furulund

    Veckans råvara: Tomat

     

    Alltid på Mylla
     
    Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
    Föregående Nr 48, vecka 36/2020
    Nästa Nr 46, vecka 34/2020

    Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

    Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

    Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

    På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.