
Nr 45, vecka 33/2020
Behåll sommarkänslan med lokalodlat direkt från bonden
Efter en ovanligt kall juli känns nu augustivärmen efterlängtad. Ett sätt att behålla sommarkänslan är såklart att fortsätta äta lokal mat - smakrik, solmogen och direkt från bonden.
Den här veckan sätter vi extra fokus på mangold som veckans råvara. Denna lättodlade grönsak kommer i många färger, och går att äta som den är i en sallad men blir också väldigt god tillagad. Kanske i en sommarlätt omelett? Våra populära ägg kommer från Hyllehög gård och i intervjun med Ola förklarar han varför deras ägg är extra goda. Vi märker nu att fler och fler kommer tillbaka efter några veckors ledighet, och det är dags att hitta nya vanor. Du vet väl att du kan prenumerera på våra gårdskassar, så att du automatiskt får leverans varje, varannan eller var tredje vecka? När du lägger din nästa beställning kan du välja att starta en prenumeration när du kommer till kassan. Vi önskar dig en riktigt varm och härlig vecka!
Med det önskar vi er en riktigt härlig sommarvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
- Salsa verde med tomatillo, från Bondekocken
- Krämig omelett med yoghurtbollar, sparris och rädisskott, från Sofia Tronêt Fernberg
- Gratinerade färskpotatisnachos med dill, crème fraiche, 2 x lök och tångcaviar, från Julia Tuvesson
-
Midsommartårta med jordgubbar & rabarbermaräng, från Sofia Tronêt Fernberg
- Enkel pasta med tomatsås recept från Milo Kalén, Kaka på kaka
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där mangold är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Ola på Hyllehög
Veckans råvara: Mangold