Rödstrimma med senapssås - Mylla

Rödstrimma med senapssås

Recept från Gårdsfisk

En svensk klassiker är torsk med senapssås, men här har vi ersatt torsken med rödstrimma från Gårdsfisk. 

4 portioner

4 fileer från rödstrimma
1-2 tsk salt
1 medelstor morot
1 rödlök
gröna ärtor
600g potatis

Senapssås
2 msk smör
3 msk mjöl
4,5 dl mjölk
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1,5 msk Skånsk senap
en liten nypa socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll upp önskad mängd ärtor i en skål med kallt vatten och låt tina. Häll sedan av vattnet.
  3. Skala och skär moroten och löken i lagom stora bitar.
  4. Salta filéerna ordentligt på varje sida och lägg i en ugnsfast form. Lägg morötterna och löken runt omkring. Täck formen med folie och sätt in i ugnen ca 25- 30 minuter.
  5. Skala potatisen och lägg i en kastrull med saltat vatten. Känn med provsticka när den är färdig.
  6. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet. Ta av kastrullen från värmen och rör runt ordentligt.
  7. Tillsätt mjölken och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Rör runt tills den tjocknar och krydda med salt och vitpeppar och tillsätt senap och en nypa socker.
  8. Servera fisken med potatis, ärtor och rikligt med sås.
Föregående Pankopanerad rödstrimma med rotfrukter och körvelaioli
Nästa Rödstrimma med färskpasta och umamisås

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.