
Rödstrimma med senapssås
Recept från Gårdsfisk
En svensk klassiker är torsk med senapssås, men här har vi ersatt torsken med rödstrimma från Gårdsfisk.
4 portioner
4 fileer från rödstrimma
1-2 tsk salt
1 medelstor morot
1 rödlök
gröna ärtor
600g potatis
Senapssås
2 msk smör
3 msk mjöl
4,5 dl mjölk
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1,5 msk Skånsk senap
en liten nypa socker
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll upp önskad mängd ärtor i en skål med kallt vatten och låt tina. Häll sedan av vattnet.
- Skala och skär moroten och löken i lagom stora bitar.
- Salta filéerna ordentligt på varje sida och lägg i en ugnsfast form. Lägg morötterna och löken runt omkring. Täck formen med folie och sätt in i ugnen ca 25- 30 minuter.
- Skala potatisen och lägg i en kastrull med saltat vatten. Känn med provsticka när den är färdig.
- Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet. Ta av kastrullen från värmen och rör runt ordentligt.
- Tillsätt mjölken och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Rör runt tills den tjocknar och krydda med salt och vitpeppar och tillsätt senap och en nypa socker.
- Servera fisken med potatis, ärtor och rikligt med sås.