Rödstrimma med färskpasta och umamisås - Mylla

Rödstrimma med färskpasta och umamisås

Recept från Gårdsfisk

En snabb och enkel vardagspasta är aldrig fel. Med färsk rödstrimmafilé tillsammans med en smakrik gräddsås med umamismak så blir det här riktig vardagslyx!

4 portioner

600g rödstrimmafilé
500 g färskpasta

Umamisås
3 dl grädde
1 umamibuljongtärning
1 tsk torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
ruccola
färsk rosmarin
citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Häll alla ingredienser till såsen i en bunke och smula ner buljongtärningen. Mixa med mixerstav en kort stund för att blanda ihop allt väl.
  3. Lägg fisken i en ugnsform och häll över såsen. Lägg två kvistar från rosmarin på fisken.
  4. In i ugnen i ca 20 min.
  5. Koka pastan enligt anvisningar.
  6. Servera med ruccola och pressa över citron.
Föregående Rödstrimma med senapssås
Nästa Belugagulasch

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.