Nr 41, vecka 29/2020 - Mylla

Nr 41, vecka 29/2020

Med humle, jäst och lokalt mot matsvinn

En kall öl i handen vid grillen eller på stranden är kanske sinnebilden av sommar och semester. Att det bubblar av kreativitet bland Skånes hantverksbryggerier har nog inte undgått någon, och eftersom det är Ölets dag den 15 juli sätter vi denna vecka lite extra fokus på dem och passar på att tipsa om alla de fina lättöl vi har i vårt tillvalssortiment.

Att det dessutom är ett både bra och gott sätt att stötta våra lokala småföretagare under pågående corona-kris gör det hela inte sämre...

Bondekocken Marcus Ryberg har gått från kök på några av världens finaste krogar till att odla råvarorna själv, och då blev det också tydligt hur mycket mer man kan göra med olika delar av de olika råvarorna. Som i ett av veckans recept, där inte bara de delikata bondbönorna utan också deras skidor används för att smaksätta ett gott potatisstomp. Bättre sätt att minska matsvinnet kan knappast finnas!

Med det önskar vi er en riktigt härlig sommarvecka, och hoppas att solen snart återvänder!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

  Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där morot är en av råvarorna!

  Så anpassar du recepten till alla!
  För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

  Mer att läsa:

  Veckans bonde: Bondekocken, Marcus Ryberg

  Veckans råvara: Öl

   

  Alltid på Mylla
   
  Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
  Föregående Nr 42, vecka 30/2020
  Nästa Nr 40, vecka 28/2020

  Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

  Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

  Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

  På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.