Nr 42, vecka 30/2020 - Mylla

Nr 42, vecka 30/2020

Lokalt och grönt i säsong

Det är högsommar och det prunkar nu i bäddarna hos våra stadsodlare. Vi tar dig med till Göran på Vegostan, som är en återkommande leverantör av härligt grönt i våra kassar. Denna vecka är det han som odlat zucchinin i de gröna kassarna.

Det märks att vi är inne i semesterperioden, och allt går i ett lite lugnare tempo. Kanske finns tid att åka på utflykter, nu i "hemester"-tider? Då vill vi tipsa om vår guide till gårdsbutiker och producenter som har öppet för besök, den hittar du i Mylla-bloggen.

Semester brukar också betyda grillkvällar! Därför fungerar flera av veckans recept bra som tillbehör till det du vill lägga på grillen, oavsett om det är kycklingvingar, grillost eller zucchini!

Med det önskar vi er en riktigt härlig sommarvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

  Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där mangold är en av råvarorna!

   

  Så anpassar du recepten till alla!
  För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

   

  Mer att läsa:

  Veckans bonde: Vegostan

  Veckans råvara: Tomat

   

  Alltid på Mylla
   
  Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
  Föregående Nr 43, vecka 31/2020
  Nästa Nr 41, vecka 29/2020

  Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

  Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

  Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

  På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.