
Nr 42, vecka 30/2020
Lokalt och grönt i säsong
Det är högsommar och det prunkar nu i bäddarna hos våra stadsodlare. Vi tar dig med till Göran på Vegostan, som är en återkommande leverantör av härligt grönt i våra kassar. Denna vecka är det han som odlat zucchinin i de gröna kassarna.
Det märks att vi är inne i semesterperioden, och allt går i ett lite lugnare tempo. Kanske finns tid att åka på utflykter, nu i "hemester"-tider? Då vill vi tipsa om vår guide till gårdsbutiker och producenter som har öppet för besök, den hittar du i Mylla-bloggen.
Semester brukar också betyda grillkvällar! Därför fungerar flera av veckans recept bra som tillbehör till det du vill lägga på grillen, oavsett om det är kycklingvingar, grillost eller zucchini!
Med det önskar vi er en riktigt härlig sommarvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
- Halloumipytt med örtsmör och senapskräm med äpple, från Julia Tuvesson
- Bästa grillade potatissalladen, från Maria Richardsson
- 3x röror till grillat, från Sofia Tronêt Fernberg
- Galette med mangold och shiitake, från Saxtorp Svamp
- Vacker broccolipizza, från Maria Dahlquist
- Svinntips: pesto på morotsblast
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där mangold är en av råvarorna!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Vegostan
Veckans råvara: Tomat