
Nr 28, vecka 16/2020
Vårkänslor och nya rutiner
Visst känns det lite som att vi börjar hitta en ny vardag i allt det nya? Krisrubrikerna blandas upp med andra nyheter och vi börjar så smått vänja oss vid nya rutiner. Själva börjar vi landa efter ett par omtumlande veckor, och är så oerhört glada över alla ni som väljer att hylla det lokala och stötta de mindre producenterna. Tack för att ni handlar hos oss!
Vårens primörer hittar vi både i odlingsbäddar, växthus och i skogen. I veckans kasse bjuder vi på nyplockade nässlor - rena näringsbomberna med massor av c-vitamin, järn och annat! Ett tips är dock att ha diskhandskar på dig fram till kokning, så slipper du bränna dig. I en soppa tillsammans med en ägghalva eller tillsammans med lite citron i ett kryddsmör så får du en härligt grön smakstart på våren!
Bondebesöket denna veckan tar oss till Saxtorp utanför Landskrona där Rikard odlar svamp i många varianter. Och snart snart kan vi bjuda på fler primörer och säsongspremiärer i kassarna, så håll utkik!
Vi önskar er en riktigt smakrik och fin vårvecka!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget
Inspiration till veckans middagar
- Högrev med ljummen betsallad, senapssås och rostad potatis, från Christian Liljeblad
- Prästostbiffar med rostad potatissallad och kaprisdipp, från Julia Tuvesson
- Medelhavslåda med halloum och salsiccia, från Nablus Mejeri
- Ugnsbakade grönsaker med timjan och fetaost, från Caroline Vass
- Potatis- och ramslökssoppa, från Sofia Tronêt Fernberg
- Ramslökssmör med citron, från Caroline Vass
Nyplockade nässlor!
Gör en soppa eller kryddsmör på vårens nyttigaste primör, fullproppad med vitamin C, vitamin A, järn och flera andra nyttiga mineraler! Skölj och koka nässlorna hastigt, finhacka och byt ut ramslöken i recepten här ovanför mot nässlor.
Se där, en liten smak av vår!
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där svamp är en viktig råvara!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Saxtorp Svamp
Veckans råvara: Svamp
Alltid på Mylla