Nr 33, vecka 21/2020 - Mylla

Nr 33, vecka 21/2020

Vägval för en bättre framtid

I tuffa tider så väcks nya frågor och vi börjar fundera över framtiden. Hur vill vi att världen ska se ut och fungera? Både rent privat men också ur ett samhälleligt perspektiv. Maten har kommit i fokus, och fler inser att det är något som är skevt i hur vi behandlar maten och de som producerar den.

Vi startade Mylla för att vi vill bidra till en förändring. För att vi vill att vi ska veta varifrån maten kommer och vem som producerar den. För att maten inte ska behöva åka över halva jorden innan den hamnar på din tallrik. För att de lokala matproducenterna är viktiga för vårt samhälle. Den här våren har, om inget annat, visat på behovet att hitta nya sätt att handla mat. Vi vill vara en del i den förändringen. Vi hoppas att du också vill det. Tack för att du följer oss. Till sist. Den här veckan frossar vi i ljuvlig rabarber och längtar efter sol och sommarvärme igen! Testa en Rabarberkladdkaka med vit choklad eller kanske Smält rabarber? Det var iallafall en ny variant för oss som måste provas!

Ta hand om er i köldknäppen och ha en trevlig långhelg!
Rickard, Maria och resten av Mylla-gänget

Öppna Veckans Mylla (nytt fönster)  

Inspiration till veckans middagar

 

  Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där rabarber är en viktig råvara!

  Så anpassar du recepten till alla!
  För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

  Mer att läsa:

  Veckans bonde: Tockafarmen

  Veckans råvara: Rabarber

  Alltid på Mylla

   

  Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
  Föregående Nr 34, vecka 22/2020

  Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

  Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

  Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

  På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.