Nr 21, vecka 9/2020 - Mylla

Nr 21, vecka 9/2020

Besök hos kycklingbonden

Många av er har redan upptäckt att kycklingen i våra gårdskassar smakar mer än den man brukar köpa i butik. Det är så det blir när de som producerar maten också är mån om att hålla hög kvalitet och dessutom på ett hållbart sätt. Den här veckan får ni följa med till Bengt och Christel på Ebbatorps fågel för att höra mer om hur de jobbar med sin uppfödning - och så bjuder Bengt på sitt eget favoritrecept!

Nästa vecka bjuder vi på en spännande nyhet i form av fisk! Gårdsfisk odlar fisk på land, på det mest hållbara sätt man kan tänka sig. Och om du beställer nästa veckas kasse blir du en av de första i Sverige att prova deras fisk! Men mer om det nästa vecka...

Visste du förresten att vi kan leverera gårdskassarna till dig och dina kollegor på jobbet? Om ni är flera som vill beställa från Mylla kan vi ordna med leverans till kontoret innan ni åker hem för dagen. Enklare än så kan det knappast bli, och det är ett enkelt sätt för företag att bidra ännu lite mer till ett hållbart samhälle. Om du vill veta mer så finns information via länken i qr-koden längre ner.

Med det önskar vi er en riktigt smakrik vecka!
Maria & Rickard 

Ladda ner Veckans Mylla

Inspiration till veckans middagar

Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept för kyckling av olika slag!

Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

Mer att läsa:

Veckans bonde: Ebbatorps fågel

Veckans råvara: Kyckling

Tillagning av linser och bönor

Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!

Föregående Nr 33, vecka 21/2020

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.