
Nr 21, vecka 9/2020
Besök hos kycklingbonden
Många av er har redan upptäckt att kycklingen i våra gårdskassar smakar mer än den man brukar köpa i butik. Det är så det blir när de som producerar maten också är mån om att hålla hög kvalitet och dessutom på ett hållbart sätt. Den här veckan får ni följa med till Bengt och Christel på Ebbatorps fågel för att höra mer om hur de jobbar med sin uppfödning - och så bjuder Bengt på sitt eget favoritrecept!
Nästa vecka bjuder vi på en spännande nyhet i form av fisk! Gårdsfisk odlar fisk på land, på det mest hållbara sätt man kan tänka sig. Och om du beställer nästa veckas kasse blir du en av de första i Sverige att prova deras fisk! Men mer om det nästa vecka...
Visste du förresten att vi kan leverera gårdskassarna till dig och dina kollegor på jobbet? Om ni är flera som vill beställa från Mylla kan vi ordna med leverans till kontoret innan ni åker hem för dagen. Enklare än så kan det knappast bli, och det är ett enkelt sätt för företag att bidra ännu lite mer till ett hållbart samhälle. Om du vill veta mer så finns information via länken i qr-koden längre ner.
Med det önskar vi er en riktigt smakrik vecka!
Maria & Rickard
Inspiration till veckans middagar
- Bengts kycklingsschnitzel, från Ebbatorps fågel
- Kycklinggryta med svamp och rostade grönsaker, från Caroline Vass
- Ugnsbakad rotselleri, från Susanna Bill
- Galette med kastanjechampinjoner, timjan och parmesankräm, från Sofia Tronêt Fernberg
- Belugagulasch, från Maria Dahlquist
- Snabb äppelpaj med kolasås, från Caroline Vass
Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept för kyckling av olika slag!
Så anpassar du recepten till alla!
För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.
Mer att läsa:
Veckans bonde: Ebbatorps fågel
Veckans råvara: Kyckling
Tillagning av linser och bönor
Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!