Linssoppa med gurkmeja - Mylla

Linssoppa med gurkmeja

Recept från Caroline Vass

På nyårsdagen brukar man i Ungern äta en typ av linssoppa. Detta för att det symboliserar rikedom. Detta satte sina spår i mig (för den är inte god.) och väldigt länge ville jag inte äta linser. Men så tänkte jag om. Något gott borde kunna funka med linser? Minsann, det gjorde det. Soppan fungerar alltid. Servera med lite bröd och gräddfil så är du hemma.

6 pers

Ingredienser
65 gr röda okokta linser
70 gr okokta mungbönor 
3 st mindre morötter eller 1st stor
1 st rotpersilja
3 st vitlöksklyftor
4 msk hackad persilja
3 msk färskriven ingefära
2 msk färsk gurkmeja du kan använda pulver också. 
4 tsk flingsalt
3 msk svartpeppar
3-4 tsk chilli flingor
400 gr krossade tomater
500 ml vatten

Så här gör du:

Skala morötterna och rotpersiljan och hacka dem i mindre bitar.

Hacka persilja och skala vitlöken.

Lägg alla ingredienser tillsammans i en stor gryta. Låt koka upp i ca 10-15 min. Låt sjuda i ytterligare 40 min. Fattas det vätska, fyll på med vatten. 

Föregående Rabarbercurd

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.