Rabarbercurd

Rabarbercurd

Recept från Caroline Vass

Rabarbercurd är världens godaste tillbehör tycker jag i alla fall. Den är len, syrlig, söt och har ett djup. Allt på samma gång. Det är också ett fantastiskt sätt att ta tillvara rabarber på.

600 g rabarber
½ dl vatten
2½ dl strösocker
2-3 ägg
50 g smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Tvätta och skiva rabarbern i 1 cm stora bitar.
  2. Koka i en kastrull tillsammans med vattnet och socker tills rabarbern är mjuk. Om man vill kan man passera rabarbern genom en finmaskig sil.
  3. Sänk värmen och blanda rabarberpurén med ägg i en kastrull och värm under omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka.
  4. Ta kastrullen av värmen och rör i rumsvarmt smör. Häll upp i burk och låt svalna.
Föregående Världens snabbaste midsommartårta
Nästa Gravad låx på morot

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.