Bengts kycklingschnitzel - Mylla

Bengts kycklingschnitzel

Recept från Bengt, Ebbatorps Fågel. Foto: Ola Cedell

När Bengt på Ebbatorps fågel får frågan hur han helst tillagar kycklingen så är Kycklingschnitzel alltid det givna svaret. Här delar han med sig av sitt favorittips. 

4 kycklinglårfilé
2 dl panko

Frityrsmet
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
1 tsk bakpulver
Kryddor, tex peppar, salt, paprika och cayenne
1 hårt vispad äggvita

Gör så här

Banka ut kycklinglåren ordentligt. Rör ihop ingredienserna till frityrsmeten. Vänd först kycklinglåren i frityrsmeten och därefter i panko. Stek i 4 minuter på varje sida i rikligt med smör och ekologisk rapsolja.

Föregående Rabarbercurd

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.