Information om leveransrutiner med anledning av covid-19 - Mylla

Information om leveransrutiner med anledning av covid-19

Med anledning av den senaste utvecklingen av covid-19 och den oro som kan uppstå i samband med denna, vill vi passa på att informera om leveranserna av Myllas gårdskassar och de åtgärder vi vidtagit i anslutning till detta.

Leveranserna kommer att ske som vanligt och enligt plan varje torsdag. För allas trygghet minskar vi fysisk kontakt vid leverans, och ber dig om att hålla avstånd. 

Om du har hemleverans kommer våra chaufförer från Move by bike att ringa för att säkerställa att du är hemma och kan ta emot leveransen, och sedan ställa kassarna utanför dörren.

För utlämning i Caroli gäller följande:

  • Dörren står öppen under utlämningstider, så att du inte behöver ta i handtaget
  • Vi ber om att endast en person kommer in åt gången för att hämta kassen. Om någon redan är inne, vänta utanför - där finns gott om plats för att hålla avstånd.
  • Vi kommer ställa fram kassen på bänken, så att du själv kan hämta den

Som tidigare gäller självklart att du stannar hemma om du har symptom.


Då vi hanterar färskvaror har vi noggranna rutiner i hela vår verksamhet för att säkerställa hygien och temperaturer genom hela kedjan, från producent och hem till dig. Enligt Livsmedelsverket finns också kunskap från tidigare utbrott med liknande coronavirus som visar att denna typ av virus smittar från sjuka personer och inte genom ytor som till exempel livsmedel och livsmedelsförpackningar (https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/utbrott).

Vi håller oss uppdaterade kring utvecklingen och följer alla rekommendationer från våra myndigheter. Aktuell information om utvecklingen av covid-19 finns hos Folkhälsomyndigheten:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/

Vi är stolta över att kunna arbeta tillsammans med så många duktiga, lokala producenter och är som alltid måna om att hålla högsta kvalitet.

Om du har några ytterligare frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på hej@myllamat.se.

Föregående Råvaran: Honung

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.