Möt människorna bakom

Sjunkaröd - Skånska kött & vilt

Vi slaktar enbart svenskuppfödda tamboskap och svensk vilt och ställer höga krav på etik och kvalitet i allt från hantering av djuren till den färdiga produkten.
Sjunkarod kott och vilt 1
Sjunkarod kott och vilt 2
Vildsvin 3
Vildsvin 4
Sjunkarod 5

Lokal kvalitet, spårbarhet, hållbar produktion

Företaget har funnits sedan mitten av 80 talet och är grundlagt av Pär-Ola Andersson, som fortfarande äger och driver det i samarbete med ett tjugotal medarbetare. Vi producerar enbart livsmedel av hög kvalitet och vårt kött kommer från djur i vårt närområde och som haft en bra uppfödning. Korta djurtransporter, en lugn och värdig hantering av djuren och en stressfri slakt är mycket viktigt för oss. Vi är KRAV godkända, IP SIGILL och Kött från Sverige certifierade samt godkända för att ombesörja nödslakt. Vildsvinsfarmen Historien om Sjunkaröd börjar på 80 talet med två vildsvin. Elizabeth och Charlie. Elizabeth var en bröllopspresent till en god vän, som dock inte hade möjlighet att ta hand om henne, så hon flyttade till Sjunkaröd och fick sällskap av galten Charlie. Elizabeth och Charlie lade grunden för den vildsvinsfarm, som nu finns i Sjunkaröd. Våra vildsvin går ute året om, men har ändå möjlighet att gå in i små hus vid dåligt väder, eller när de ska ha kultingar. Suggorna får varje år 1,5 kull smågrisar med ett medeltal på 5 i varje kull. Utfodring sker med pelleterat svinfoder och sockerbetor. Dessutom hjälper de till med trädgårdsavfall och gräsklipp.

Produkter från Sjunkaröd - Skånska kött & vilt

Följ Sjunkaröd - Skånska kött & vilt