Möt människorna bakom
EKOA


Hälsosam och naturlig shiitake
EKOA grundades år 2004 och vår odlingsplats ligger på Södra Sandby, utanför Lund sedan 2022. Att producera och distribuera hälsosamma och naturliga shiitake på ett hållbar sätt för våra konsumenter, anställda och miljön är en självklarhet för oss på EKOA. All shiitake odlas och förädlas i Sverige, alla våra svampar är ekologiska.
EKOA odlar ekologiskt enligt KRAV:s regler för att vi tar ansvar om vår omvärld och vår miljö. Att odla ekologiskt innebär bland annat att inga konstgödsel eller bekämpningsmedel används och att svamparna får växa så naturligt som möjligt. Vi mäter vår totala energiförbrukning med målet att kontinuerligt minska mängden energi vi använder.

Produktionen uppfyller även IP Svenskt Sigill, ett kvalitetsmärke som garanterar att råvarorna är producerade på svenska gårdar som lever upp till höga krav på livsmedelssäkerhet, kvalitet och miljöhänsyn.

Följ EKOA på sociala medier


Handla EKOA shiitake hem till dörren!
Myllas matkassar
Myllas färdiga matkasse består av måltider med endast svenska råvaror. När du väljer att äta i säsong får du njuta av färskare råvaror som smakar mer. Dessutom bidrar du till kortare transporter och därmed lägre klimatpåverkan. Upptäck måltiderna i våra kassar.
Upptäck Myllas Matkasse