Möt människorna bakom
Cecilias VegoDeli


Från tusenårig asiatisk tradition till skånsk innovation
Cecilia Vikbladhs liv har alltid kretsat kring mat. 2000 startade hon en gårdsbutik och cateringfirma i Höllviken söder om Malmö. I köket hämtade hon inspiration från världens alla hörn och lade framförallt fokus på grön matlagning. Efter ett besök i New York upptäckte hon Seitan - ett växtbaserat protein som använts i århundraden inom asiatisk matlagning. Cecilia blev fullständigt ”blown away”. Smaken, texturen, möjligheterna att variera kryddblanding, form och tillagning! I Seitan såg Cecilia möjligheten att skapa en produkt som intill förväxling hade likhet med kött i både textur och smak. Att grundråvaran var helt vanligt vetemjöl triggade henne ännu mer.
De vill höja det gastronomiska värdet för plantbaserat köttalternativ och då skapades nya fantastiska gröna premiumcharkuterier. Smaken otroligt viktig för oss. Poängen med våra plantbaserade proteinalternativ är att det ska imitera en köttliknande smak och konsistens – med den enorma fördelen att det även är överlägset ur ett hälso- och hållbarhetsperspektiv.

Ett köttfritt vegochark på svenska råvaror
Cecilias VegoDeli grundar sig i en matfilosofi där det gröna och växtbaserade proteinet står i centrum. Det är en filosofi helt utan pekpinnar som inte skuldbelägger köttätandet. Det är ett försök att bevisa hur fantastiskt gott växtbaserad mat kan smaka!

Följ Cecilias VegoDeli på sociala medier

