Möt människorna bakom

Wapnö

"Mjölk är en av de mest fascinerande råvaror som finns. Den kan omvandlas till allt från fil och yoghurt till grädde, kvarg, smör och ost. Vi tar även tillvara kärnmjölken, som blir över när vi kärnar smör, en klassiker som förr satte piff på bröd, pannkakor, fromage och våfflor."
Wapnö bild 1
Wapnö bild 2
Wapnö bild 3

Mjölk från nöjda & välmående kor

Alla Wapnös mejeriprodukter görs av mjölk från gårdens frigående kor. Mjölken rinner endast 30 meter från mjölkningskarusellen till Gårdsme­jeriet, vilket gör att de  alltid har pinfärsk mjölk. Alla aromer är intakta och mjölken har kvar sitt smakom­fång. Gårdsmejeriet kan redan några minuter efter mjölkning påbörja den varsamma och hant­verksmässiga förädlingen. Gårdens eget kretslopp ger möjlighet att märka förpackningarna med mjölkningstid. Så nära är korna. Korna är alltid frigående, på sommaren är de ute på bete och under vintern går de fritt i rymliga stall. Året om äter de Härodlat® foder från gården.

Följ Wapnö