Möt människorna bakom

Skottorps Mejeri

Och då undrar man ju,” säger Stefan ”hur kan det finnas ost för 39,90 när mjölken kostar som den gör och processen är så lång? Det vi gillar med att sälja genom Mylla är att de står för kvalité utan att jag själv behöver berätta det. Om vi ska ta skäligt betalt för arbetet blir det dyrare än massproducerad ost, så är det ju. Då måste vi också visa vad som är skillnaden!”
Skottorps Mejeri bild 1
Skottorps Mejeri bild 2
Skottorps Mejeri bild 3

Högkvalitativ, svensk ost, direkt från Skottorp. Från mjölkning till färdig produkt.

Mejeriet ligger i ett stenstall mitt emellan anrika Skottorp Slott där Karl XI och Ulrika Eleonora av Danmark gifte sig år 1680, och Skottorps Säteri, en av Hallands mest moderna gårdar med omfattande produktion av grön el och en stor biogasanläggning. Det är tydligt hur mejeriet blir en länk mellan historia och modern tid. Mejeriet startades 2010 av dåvarande slottsägaren Ingmarie Müller-Uri och hennes man Thomas, som tillsammans med Ingmaries kusin Lars-Inge Gunnarsson ville göra hantverksmässiga mejerivaror av mjölken från Lars-Inges 500 mjölkkor på säteriet. Ingmarie har arbetat inom mejeribranschen hela livet och när Skottorps mejeri startade uppfylldes en livslång dröm. Hon har sen dess lämnat över driften av mejeriet till Stefan, som tillsammans med ostmästare Emil Batarseh och hans assistent Johnny Nilsson gör ostarna.

Följ Skottorps Mejeri