Möt människorna bakom

Skåne-möllan

"Att Skåne-möllan ligger mitt i en högproducerande spannmålsbygd, omgärdad av Skånes bördigaste åkerjord, är inte en tillfällighet. En av grundstenarna är att inte vara beroende av båttransporter med importerat spannmål, utan istället fånga och förädla råvarorna nära den plats där de odlas."
Skåne-möllan bild 1
Skåne-möllan bild 2
Skåne-möllan bild 3
Skåne-möllan bild 4

Den innovativa skånska kvarnen

Livsmedelsingenjören Sten Persson, kvarnmästaren Evald Nilsson och möllaren Nils Jönsson såg möjligheten att bli en smidig och lyhörd resurs för mindre och medelstora bagerier och konditorier. 1972 startades verksamheten och redan från start vågade de tre mjölnarna gå mot strömmen genom att använda en ny unik sorts silosar i stål och plåt istället för de traditionella i betong. Skåne-Möllan ligger mitt bland böljande sädesfält vid skånska Tågarp. De producerar  högkvalitativt mjöl och utvecklar skräddarsydda produkter. Personligt engagemang och en flexibel produktionslinje har gjort deras småskaliga kvarn till ett intressant alternativ, eller komplement, till de större mjölleverantörerna. Än idag kommer 90% av det spannmål som Skåne-möllan förädlar från kontraktsbönder inom radie på  mil från möllan.

Följ Skåne-möllan