Möt människorna bakom

Östergård Kombucha

Vi arbetar uteslutande med äkta botaniska ingredienser. Allt hos oss är ekologiskt, KRAV märkt, vilt plockat eller odlat antingen av oss själva eller av odlare vi samarbetar med
Bryggmästare Kristoffer i fält
Kontroll av kombucha i tank
Kombucha i skål
Gurka habanero
Fläder
Humle
Humleskott
Humle på ranka
Trio kombucha
Kombucha flaskor vid en röd vägg
Kombucha flaska under vatten
Ingefära citron kombucha flaska under vatten
Humlebeerbucha i glas på ett bord
Bryggeriets gavel

Östergård Kombucha - Hantverk, Smak & Hållbarhet i perfekt balans

Vår kombucha är ekologisk, opastöriserad och hantverksbryggd i små batcher. Filosofin bakom Östergård Kombucha bygger på en så naturlig och varsam process som möjligt, med minimal mänsklig och maskinell påverkan. Vi låter vår kombucha vildjäsa i öppna tankar och tack vare vår kultur, vårt kunnande, gott om tid och noga utvalda råvaror skapas en helt unik och otroligt smakrik dryck.

Vi arbetar uteslutande med äkta botaniska ingredienser. Allt hos oss är ekologiskt, KRAV-märkt, viltplockat eller odlat antingen av oss själva eller av odlare vi samarbetar med. Självklart är vår kombucha opastöriserad för att bevara den levande, hälsosamma bakteriekulturen som både gör gott för dig och skapar den fylliga smakprofil som bara en levande kombucha kan ge.

Ekologiskt Fokus, Prisbelönt Resultat

Hållbarhet genomsyrar hela vår verksamhet. Vi strävar efter att bidra positivt genom att stötta små, ansvarstagande producenter och ekologiska odlare, samtidigt som vi erbjuder dig ett alkoholfritt, hälsosamt dryckesalternativ med låg sockerhalt och fantastisk smak. Vår kombucha är frisk, komplex och balanserad, och har prisats både i Sverige och internationellt. En solklar win-win!

Våra utmärkelser:
• SM-guld 2024
• SM-silver 2021 & 2025
• SM-brons 2023 & 2025
• Guld i World Kombucha Awards 2025

Östergård Kombucha – Bryggt med Passion på Bjärehalvön

Vi är ett gårdsbryggeri på den vackra Bjärehalvön, omgivna av åkrar och böljande fält. Östergård Kombucha drivs av Kristoffer Elofsson, mat- och dryckesentusiast med lång erfarenhet från restaurang- och barkulturen. Bryggeriet startade hemma i köket, fött ur en passion för fermentering, experimentlusta och inspiration från naturen. Både den vilda naturen och vår egen köksträdgård är tydliga inspirationskällor, vilket återspeglas i våra smaker.

På Östergård brygger vi kombucha med passion, precision och ett starkt hållbarhetsfokus. Vår kombucha är ekologisk, opastöriserad och producerad i små batcher med noggrant utvalda ingredienser; resultatet är en frisk, nyanserad och välbalanserad dryck.

Kombucha från Östergård fungerar lika bra som törstsläckare och sällskapsdryck som ett lyxigt alkoholfritt alternativ till en god middag.

Produkter från Östergård Kombucha

Följ Östergård Kombucha