Möt människorna bakom
Mossagården
De nyttiga och Omega 3 rika hampafröna kan användas oskalade i olika matprodukter och det går även att pressa olja från fröna för matolja. De utpressade fröskalen mals ner till mjöl, som liksom oljan har en charmigt grön färg.
Ekologiska hampaprodukter!
På Mossgården framställs en vackert grön ekologisk kallpressad hampaolja med nötig smak. Hampafröna är en fullvärdig proteinkälla med optimal balans av essentiella fettsyror och rikligt med Omega 3. Mossagården i Skåne ligger inbäddad bland pampiga ekar, lummiga beteshagar, vackra våtmarker och frodande grönsaksfält. Man har odlat ekologiskt sedan 1985 och 2008 började man odla egen hampa. Mossagårdens idé är att skapa en läkande och lärande arena i syfte att återkoppla människor till naturen och matens ursprung inkluderat alstrande av hampainnovationer och med fokus på cirkulära livsmedelssystem och med kultur som incitament för friskvård och utbildning.