45 minuter
Medel
Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Denna goding kom till när jag låg lite halvt utslagen i influensa. Ingen ork, inget luktsinne, men ett behov att laga middag till mina barn. Jag tog det jag hade i kylskåpet. Ärligt talat hade jag inte tillräckligt med lasagneplattor heller. Så jag tänkte att om jag drygar ut det lite, så borde det funka? Det gjorde det. Det var den bästa de ätit. Problemet var att jag inte alls kunde känna någon smak eller lukt och hade lite problem att återskapa den. Den smakade ju inte EXAKT likadant som förra gången. Men nu finns receptet nedskrivet.

Ingredienser

  • 16 lasagneplattor
  • 1 större sötpotatis
  • 250 gr ricottaost
  • 1 chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 120 gr champinjoner eller portobellosvamp
  • 150 g färsk babyspenat
  • 1-2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • 300 ml krossade tomater
  • 100 gr gräddfil
  • 200 gr riven parmesanost

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 200C/varmluft.

  • 2

    Skär sötpotatisen i mindre bitar och rosta dem i ugnen tills de är mjuka. Ca 20 minuter.

  • 3

    Rengör svampen med en pensel och skär i tjockare bitar. Skär zucchinin på längden i tunna skivor. Skiva löken tunt. Fräs grönsakerna i lite olivolja i någon minut.

  • 4

    Mixa den mjuka sötpotatisen med ricotta osten.

  • 5

    Lager ett: Lägg ett lager med sötpotatis / ricotta-blandning i botten på en form.

  • 6

    Lägg på lasagneplattor. Tillsätt tomatsås och lägg 1 tsk gräddfil på varje hörn och en klick i mitten.

  • 7

    Lager två: Sprid grönsaker över lasagneplattorna och häll över tomatsås och gör på samma sätt med gräddfilen.

  • 8

    Repetera och avsluta med ett sötpotatislager med tomatsås och gräddfil.

  • 9

    Toppa generöst med riven parmesanost.

  • 10

    Baka i mitten av ugnen i 45 minuter. Lägg folie eller bakplåtspapper på ovanpå lasagnen efter ca 15-20 min.

  • 11

    Servera med broccolisallad toppad med solrosfrön.