45 minuter
Enkelt
Världens enklaste morotssoppa

Världens enklaste morotssoppa

Helt ärligt, vem har inte haft en påse morötter kvar i kylen och undrat vad man ska göra med dem? Detta recept tillkom på detta sättet. Både klimatsmart, matsmart och hälsosmart med en liten zing av ingefära. Soppan är både snabb och väldigt god. Att rosta grönsakerna till en soppa ger en mycket djupare smak. Dessutom går den fint att frysa.

Ingredienser

  • 4 större morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 0,5 msk eller 1 msk riven färsk ingefära eller malen ingefära

Instruktioner

  • 1

    Ställ ugnen på 200C/varmluft

  • 2

    Skala morötterna, vitlöken, och schalottenlök. Skiva grovt.

  • 3

    Blanda grönsakerna med olivolja och lägg dem i en ugnsfast form.

  • 4

    Rosta i ca 30 min eller tills de är helt mjuka.

  • 5

    Häll över allting i en mixer och i med en burk kokosmjölk, blanda väl.

  • 6

    Över med allting i en gryta och krydda med timjan, salt, vitpeppar och ingefära.

  • 7

    Låt koka koka upp och låt sedan småputtra i ca 15 min.