Enkelt
Smörrebröd med lax

Smörrebröd med lax

Smörrebröd är perfekt när du vill bjuda på en enklare påskig lunch med gofika efter, men inte vill stå med matlagning upp till näsan. De blir så fina tillsammans. Dessutom går de utmärkt att förbereda dagen innan.

Ingredienser

  • 200 g varmrökt lax
  • 100 g färskost från Wapnö
  • citronskal och saft
  • salt
  • peppar
  • honung
  • 2-3 msk gräslök
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • smör
  • 4 hårdkokta ägg
  • salladsblad
  • gräslök till garnering

Instruktioner

  • 1

    Laxröra: Mosa samman lax och färskost. Smaka av med citron, salt, peppar och honung.

  • 2

    Bred smör på brödskivorna. Fördela salladsbladen och äggskivorna på.

  • 3

    Klicka på laxröran och strö över gräslök. Ett varv med pepparkvarnen över sist, och så är det klart!