120 minuter
Enkelt
Saltbakad rotselleri med ansjovissmör

Saltbakad rotselleri med ansjovissmör

Rotsellerin är verkligen underskattad – denna vackra, prisvärda rotfrukt! Här är ett underbart recept där smakerna verkligen lyfter fram den fina råvaran. Du kommer att förvånas över hur fantastiskt gott det blir, verkligen en rätt att imponera med.

Ingredienser

  • 1 mellanstor rotselleri
  • 100 g havssalt
  • 200 g rumstempererat smör
  • 50 g finhackad ansjovis
  • ½ dl ansjovisspad
  • 1 knippe gräslök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 2 msk ekologisk rapsolja
  • peppar

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 175 grader.

  • 2

    Skölj rotsellerin ordentligt och skrubba gärna med en rotborste.

  • 3

    Krama in hela rotsellerin i rapsolja och rulla den sedan i saltet.

  • 4

    Baka sellerin på ett ugnsfat i ugnen i ca 2 timmar.

  • 5

    Vispa under tiden smöret med ansjovis, gräslök, vitlök, citronskal och peppar.

  • 6

    Ta ut sellerin och skär av toppen på den.

  • 7

    Pressa över lite citron och klicka i en rejäl klick ansjovissmör.