- Alla recept Rotselleri med inlagd svamp och tryffelaioli
50 minuter
Enkelt
Rotselleri med inlagd svamp och tryffelaioli
Rotselleri har mycket smak i sig själv och tillsammans med svamp och tryffelaioli så blir denna snabba rätt en riktig umamibomb som fungerar både till vardag och fest.
Ingredienser
- 300 g blandad svamp
- 2 msk smör
- to taste salt
- to taste peppar
- 4 msk vit balsamvinäger
- 1 msk ättika
- 1,5 msk socker
- 1 msk vatten
- 1 lagerblad
- 500 g rotselleri
- 2 msk olivolja
- to taste körvel
- 1 dl tryffelmajonnäs
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 225 grader.
- 2
Dela svampen och stek i smöret. Salta och peppra. Koka upp vinäger, ättika, socker, vatten och lagerblad. Lägg ner svampen. Låt dra ca 30 minuter.
- 3
Skala och skär rotsellerin i bitar. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt och baka i ugnen ca 20 minuter.
- 4
Servera rotsellerin med svampen och aiolin. Toppa med körvel.