50 minuter
Enkelt
Rotselleri med inlagd svamp och tryffelaioli

Rotselleri med inlagd svamp och tryffelaioli

Rotselleri har mycket smak i sig själv och tillsammans med svamp och tryffelaioli så blir denna snabba rätt en riktig umamibomb som fungerar både till vardag och fest.

Ingredienser

  • 300 g blandad svamp
  • 2 msk smör
  • to taste salt
  • to taste peppar
  • 4 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk ättika
  • 1,5 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 1 lagerblad
  • 500 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • to taste körvel
  • 1 dl tryffelmajonnäs

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 225 grader.

  • 2

    Dela svampen och stek i smöret. Salta och peppra. Koka upp vinäger, ättika, socker, vatten och lagerblad. Lägg ner svampen. Låt dra ca 30 minuter.

  • 3

    Skala och skär rotsellerin i bitar. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt och baka i ugnen ca 20 minuter.

  • 4

    Servera rotsellerin med svampen och aiolin. Toppa med körvel.