- Alla recept Portabellosandwich med mozzarella och aioli
Portabellosandwich med mozzarella och aioli
2 portioner. Recept från Saxtorp Svamp.
Ingredienser
- 2 styck Portabellasvamp
- 2 skivor surdegsbröd
- 2 blad romansallat
- 1 bifftomat
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 125 gram mozzarella
- 1/2 rödlök
- 1 portion Aioli
- 1/2 citron
- 1 äggula
- 0,5 tsk dijonsenap
- 1dl matolja
- 0,5 klyfta vitlök
- efter smak Salt & peppar
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 200°C.
- 2
Skär bort foten på svampen. Lägg dem med lamellerna uppåt. Skala och skiva över vitlök. Ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.
- 3
Lägg äggulor i en bunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad citron och dijonsenap. Vispa i olja i en tunn stråle tills den tjocknar. Smaksätt med salt och peppar.
- 4
Rosta bröd i ugnen. Tag ut svampen. Skiva mozzarella. Fördela på svampen. Sätt in i ugn igen cirka 5 minuter, så att osten smälter lite.
- 5
Skiva tomat. Skiva rödlök. Tag brödet. Lägg på lite aioli, salladsblad, tomater och mer aioli. Tag ut svampen och lägg på den. Avsluta med rödlöksringar och eventuellt lite god olivolja.