25 minuter
Enkelt
Portabellosandwich med mozzarella och aioli

Portabellosandwich med mozzarella och aioli

2 portioner. Recept från Saxtorp Svamp.

Ingredienser

  • 2 styck Portabellasvamp
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 2 blad romansallat
  • 1 bifftomat
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 gram mozzarella
  • 1/2 rödlök
  • 1 portion Aioli
  • 1/2 citron
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1dl matolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • efter smak Salt & peppar

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 200°C.

  • 2

    Skär bort foten på svampen. Lägg dem med lamellerna uppåt. Skala och skiva över vitlök. Ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.

  • 3

    Lägg äggulor i en bunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad citron och dijonsenap. Vispa i olja i en tunn stråle tills den tjocknar. Smaksätt med salt och peppar.

  • 4

    Rosta bröd i ugnen. Tag ut svampen. Skiva mozzarella. Fördela på svampen. Sätt in i ugn igen cirka 5 minuter, så att osten smälter lite.

  • 5

    Skiva tomat. Skiva rödlök. Tag brödet. Lägg på lite aioli, salladsblad, tomater och mer aioli. Tag ut svampen och lägg på den. Avsluta med rödlöksringar och eventuellt lite god olivolja.