25 minuter
Enkelt
Palsternack- och äpplemuffins

Palsternack- och äpplemuffins

Lite nyttigare mellis för barnen och lite spännande med palsternacka och äpple.

Ingredienser

  • 1 ½ dl mandlar
  • 1 ½ dl havregryn
  • 2 tsk kanel
  • frön från en vaniljstång
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 10 urkärnade dadlar
  • 3 ägg
  • 1 rivet, ca 150 g äpple
  • 1 riven, ca 100 g palsternacka
  • ½ dl äpplemos
  • ½ dl kallpressad vitblommig rapsolja
  • 3 msk rapshonung
  • 8 muffinsformar

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 180 grader.

  • 2

    Mal mandlarna och havregrynet till ett fint mjöl i en matberedare eller i blender. Blanda mjölet med kanel, vaniljkorn, bakpulver, bikarbonat och salt. Rör de torra ingredienserna väl och ställ åt sidan.

  • 3

    Mixa urkärnade dadlar och ägg med mandeln och havregrynen. Blanda tills blandningen är jämn och klumpfri. Lägg åt sidan i en skål.

  • 4

    Blanda rivet äpple och riven palsternacka med dadel- och äggmassan. Häll i de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Rör till sist i äppelmos, vitblommig rapsolja och honung. Fördela smeten i muffinsformar och grädda ca 20–25 minuter.