- Alla recept Palsternack- och äpplemuffins
Palsternack- och äpplemuffins
Lite nyttigare mellis för barnen och lite spännande med palsternacka och äpple.
Ingredienser
- 1 ½ dl mandlar
- 1 ½ dl havregryn
- 2 tsk kanel
- frön från en vaniljstång
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- 10 urkärnade dadlar
- 3 ägg
- 1 rivet, ca 150 g äpple
- 1 riven, ca 100 g palsternacka
- ½ dl äpplemos
- ½ dl kallpressad vitblommig rapsolja
- 3 msk rapshonung
- 8 muffinsformar
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 180 grader.
- 2
Mal mandlarna och havregrynet till ett fint mjöl i en matberedare eller i blender. Blanda mjölet med kanel, vaniljkorn, bakpulver, bikarbonat och salt. Rör de torra ingredienserna väl och ställ åt sidan.
- 3
Mixa urkärnade dadlar och ägg med mandeln och havregrynen. Blanda tills blandningen är jämn och klumpfri. Lägg åt sidan i en skål.
- 4
Blanda rivet äpple och riven palsternacka med dadel- och äggmassan. Häll i de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Rör till sist i äppelmos, vitblommig rapsolja och honung. Fördela smeten i muffinsformar och grädda ca 20–25 minuter.