20 minuter
Enkelt
Mellandagspizza de lux

Mellandagspizza de lux

En pizza som är perfekt för mellandagarna, fylld med olika toppings och en mustig tomatsås.

Ingredienser

  • 4 st libabröd
  • 1 sats tomatsås
  • 3-4 dl lagrad ost
  • 2 röd-, gul- eller polkabetor
  • 200 g halloum eller eldost
  • 250 g valfri svamp
  • 1 näve blandade hackade nötter
  • 400 g julskinka, köttbullar eller prinskorvar
  • efter behag Yoghurtbollar eller annan krämig smaksättare
  • efter behag Gröna blad eller färska örter

Instruktioner

  • 1

    Förbered alla toppingar. Betorna kan du skiva lövtunt, lägga på bakplåtspapper och rosta eller förbaka 15-20 min i ugnen med olivolja och salt.

  • 2

    Svampen skär du ner och steker i smör och saltar lätt.

  • 3

    Skär halloum i skivor eller stavar.

  • 4

    Låt var och en göra sin pizza efter behag. Grunda med tomatsås och en näve ost.

  • 5

    Lägg på toppingar efter behag och grädda pizzorna 10-15 min.

  • 6

    Har du varmluftsugn kan du grädda 2 pizzor samtidigt, men byt plats på dem efter en stund så båda får gyllene bubblor på osten.

  • 7

    Toppa de nybakade pizzorna med yoghurtbollar eller något annat krämigt och pynta gärna med grönkålsblad eller annat färskt grönt.