30 minuter
Enkelt
Kumminkål och stekt nobelkorv med senap och potatis

Kumminkål och stekt nobelkorv med senap och potatis

Längtar du efter en härlig husman till middag så har du hamnat rätt! Nobelkorven med tupp från Tockafarmen tillsammans med krämig kumminkål och en klick senap till - lycka total! Vegoalternativet till tuppkorven är en helt grym korv från Snapphane Chark som passar precis lika fint på tallriken.

Ingredienser

  • 400 g vitkål
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vispgrädde, iMat eller sojagrädde
  • ½ msk hel kummin
  • 315 g Nobelkorv eller SmartVurst
  • till stekning Smör eller olja
  • 700 g kokt potatis
  • Skånsk senap
  • hackad persilja

Instruktioner

  • 1

    Börja med att sätta på potatisen.

  • 2

    Strimla kålen. Lägg den i en gryta på medelvärme med salt. Låt kålen svettas i grytan med salt. När den är slapp (när den tappar sin spänst) så tillsätt 3 dl grädde. Låt koka upp och tillsätt kummin. Smaka av med salt och peppar.

  • 3

    Stek korven. Servera med kokt potatis, senap och hackad persilja.