60 minuter
Enkelt
Hummus på rotselleri

Hummus på rotselleri

En uppskattad och väldigt god rotsellerihummus med både djup och viss sötma.

Ingredienser

  • 1 rotselleri
  • 15 gr smör
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk tahini

Instruktioner

  • 1

    Värm ugnen till 170C/varmluft

  • 2

    Skölj och ansa rotsellerin och skär den i fyra bitar. Knåda in dem med smör och lägg på bakplåtspapper i en ugnsfastform.

  • 3

    Rosta i mitten av ugnen i ca 1 timme, eller tills de är helt mjuka.

  • 4

    Lägg dem i en mixer och tillsätt olivolja, vitlök, salt, citronsaft och tahini, mixa väl. Är det väldigt torrt, så tillsätt mer olivolja.

  • 5

    Avnjut som ett gott tilltugg innan middagen serveras.