- Alla recept Hummus på rotselleri
60 minuter
Enkelt
Hummus på rotselleri
En uppskattad och väldigt god rotsellerihummus med både djup och viss sötma.
Ingredienser
- 1 rotselleri
- 15 gr smör
- 0,5 dl olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk salt
- 1 msk citronsaft
- 2 msk tahini
Instruktioner
- 1
Värm ugnen till 170C/varmluft
- 2
Skölj och ansa rotsellerin och skär den i fyra bitar. Knåda in dem med smör och lägg på bakplåtspapper i en ugnsfastform.
- 3
Rosta i mitten av ugnen i ca 1 timme, eller tills de är helt mjuka.
- 4
Lägg dem i en mixer och tillsätt olivolja, vitlök, salt, citronsaft och tahini, mixa väl. Är det väldigt torrt, så tillsätt mer olivolja.
- 5
Avnjut som ett gott tilltugg innan middagen serveras.