Enkelt
Grön vitlökskräm

Grön vitlökskräm

Primörvitlöken, som kommer med blasten, bjuder på nya möjligheter att göra smakrika röror med mild vitlökssmak. Ljuvligt gott och krämigt med en klick i het soppa, som spread på nyrostat bröd, eller att ha som kräm till nygrillat!

Ingredienser

  • 175 gram färsk vitlöksblast
  • ca 3 dl solroskärnor
  • 2-3 dl olja med neutral smak
  • 1/2 msk salt

Instruktioner

  • 1

    Mixa solroskärnorna fint i en matberedare, lägg i en skål bredvid.

  • 2

    Skölj blasten och skär i mindre bitar. Mixa fint i matberedaren.

  • 3

    Lägg tillbaka de mixade solrosfröna tillsammans med det gröna och tillsätt olja, lite i taget under tiden som det mixas, salta! Tillsätt mer olja eller lite vatten om lösare konsistens önskas.

  • 4

    Fyll rengjorda glasburkar och förvara svalt, i kyl eller frys.