Enkelt
Granatäpplesallad med Yoghurtbollar

Granatäpplesallad med Yoghurtbollar

4-6 portioner. Recept från Nablusi Mejeri.

Ingredienser

  • 8 stycken salladsblad
  • 3-4 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • ½ schalottenlök
  • 8-12 Yoghurtbollar med Mynta
  • ½ dl mandlar
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk apelsinzest
  • 2 msk apelsinsaft
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • ¼ tsk salt

Instruktioner

  • 1

    Rör ihop ingredienserna till vinägretten.

  • 2

    I en stort skål, tillsätt salladsbladen, apelsinskivor, granatäpplekärnor och vinägretten.

  • 3

    Servera toppat med yoghurtbollar och mandlar.