20 minuter
Enkelt
Champinjonrisotto

Champinjonrisotto

4 portioner. Recept från Saxtorp Svamp.

Ingredienser

  • smör & rapsolja
  • 4 schalottenlök
  • 4 dl aborioris
  • 1,3 liter svampbuljong
  • 2 dl parmesanost
  • Salt & nymalen svartpeppar
  • persilja
  • 250g Champinjoner

Instruktioner

  • 1

    Stek champinjonerna i torr stekpanna tills dom vattnat ur sig ordentligt.

  • 2

    Krydda med salt & peppar och en klick smör på slutet.

  • 3

    Persilja & hyvlad parmesan på toppen. Enkelt och gott, bara att vända ner i risotton.

  • 4

    Finhacka schalottenlök och fräs på i stekpanna med lite smör & rapsolja bara så den blir lätt genomskinlig, inte bränd!

  • 5

    Tillsätt riset och rör om sparsamt. När riset blivit sådär gyllene och genomskinligt (ca 2 min) slår du på buljongen lite i taget vartefter det kokar bort.

  • 6

    Fortsätt så tills all buljong tillsatts, ca 15-20 min.

  • 7

    Ta bort pannan från spisen, rör försiktigt ner champinjoner och parmesanost och låt risotton vila ca 1 min för att kräma till sig.