Möt människorna bakom

Yipin

”Ska du laga tofu för första gången? Välj då en smaksatt eller friterad tofu med extra fast konsistens, eller vår extra fasta naturella tofu som du marinerar eller kryddar. Gott och enkelt!”
Yipin bild 1
Yipin bild 2

Historien bakom Yipin

Familjen Lu har gjort svensk tofu i över 20 år. Historien börjar dock mycket tidigare än så, med gammelmormors tofu som kunde förena hela familjen. År 1998 tog de med det genuina hantverket till Sverige. Flytten till Sverige var startskottet för Yipin. Här saknades tofun som familjen Lu vuxit upp med, och det dröjde inte länge innan de gjorde svensk tofu för första gången. Tofun gjordes i eget kök, med gammelmormors älskade tofurecept och en stor dos passion. Vänner och grannar började sprida ordet om “tofun från Sverige”, som blev älskad av fler än någon kunnat ana. Idag tillverkas tofun i en fabrik i Vallentuna, med nya spännande smaker inspirerade av det asiatiska och nordiska köket. Vår älskade tofu har dessutom fått sällskap av flera vänner: asiatiska såser och nudlar som låter dig upptäcka det bästa från Asien!

Följ Yipin