Möt människorna bakom

Smålandssvamp

Vi är det småländska familjeföretaget som ger fler möjlighet att äta svenskodlad svamp
Champinjoner
Kastanjesvamp
duo svamp
ostronskivling

Svenskodlat och småländskt företagande

Svenskodlat och småländskt företagande Med start 2022 odlar Smålands svamp svensk kvalitets svamp i stor skala i småländska Traryd som ligger i Markaryds kommun. Vi är det småländska familjeföretaget som ger fler möjlighet att äta svenskodlad svamp. Vi står för storskalig och effektiv produktion med miljöriktiga odlingsmetoder. Samtidigt är vi väl förankrade i den småländska småbrukartraditionen, med strävsamhet, företagsamhet och mat av hög kvalitet. Izabelle och Teo som är ägarna av Smålandssvamp har under många år drivit en mängd restauranger. Att använda råvaror som odlas nära bidrar till mindre Co2 utsläpp och mindre påverkan på miljön, det ger också en minimalt svinn i köket, för man hinner använda produkten innan den blir dålig. Idén om att odla svamp kom från första början av kärleken till maten. I Traryd odlas det mängder med svamp varje dag året om. Smålandssvamp odlar svampen från grunden! Allt görs på plats, halmutlägg, frö, mycelskapandet, plock och pack. Varje odlingsomgång är ca 6 veckor. Svampen odlas helt fritt från kemiska bekämpningsmedel. Smålandssvamp arbetar också för cirkulär hållbarhet och därför går jorden som svampen har växt i till återanvändning som fyllningsjord och annan matjord.