Möt människorna bakom

Skånsk Wagyu

skanskwagyu1
skanskwagyu5
skanskwagyu3
skanskwagyu4
skanskwagyu2

Låt det väl smaka!

Vi är en liten gård i Vemmentorp i norra Skåne. Vi är inga storproducenter och kommer heller aldrig till att bli det. Våra djur är alla fullblods wagyuer och vi producerar enbart 100 % wagyu-kött. Vårt mål är att få fram fantastiskt kött från glada djur som fått leva "fritt". Djuren går ute året om på marker och i skog med tillgång till stall och skydd när de själva vill. Wagyu är ursprungligen en japansk ras som blivit särskilt känd och uppskattad för sina unika egenskaper som ger att exceptionellt kött. Rasen behöver längre tid på sig för att växa till och sätta sin marmorering av intramuskulärt fett. Djuren slaktas vid dryga fyra års ålder istället för mer sedvanliga 1,5-2 år för andra köttraser. Denna tillväxt tid återspeglas också i priset på köttet. Den rikliga marmoreringen är den stora skillnaden och wagyu-köttet kan ha ända upp till 35% fettinnehåll. Djuren betar fritt och därtill fodras de med korn och ensilage får att uppnå den bästa smaken i köttet. Bara grovfoder och inget kraftfoder.

Produkter från Skånsk Wagyu