Möt människorna bakom

Maries Bihantverk

"Honung är i sig antibakteriellt och fungerar läkande och mildrande på både bistick, eksem och sår. “Om man ska maximera nyttigheten med honung ska den inte värmas över 40 grader. Den fungerar förstås fint som sötningsmedel och smaksättare även vid högre värme, men en del enzymer och mineraler försvinner”.
Maries Bihantverk bild 1
Maries Bihantverk bild 2
Maries Bihantverk bild 3
Maries Bihantverk bild 4

I harmoni med bin och natur.

Maries Bihantverk är en lokalproducerad honung från bigårdar i och runt Malmö och Lund. Biodlingen är småskalig, ett mathantverk och honungen är inte uppvärmd utan hanteras varsamt från bikupa till burk. Honungen skördar hon tre till fyra gånger per år, och både smak, färg och konsistens skiljer sig åt mellan skördarna. “Honungen påverkas så mycket av vad som blommar just då. Varje skörd skickar Marie för pollenanalys för att få veta vad den innehåller, och varje skörd blir helt unik. “Det är olika blomning varje år, Det blir nästan som vinets olika årgångar!

Följ Maries Bihantverk