ICHA
Vi tror att god smak och en hälsosam livsstil går hand i hand och vill inspirera fler att välja ett mer hållbart, hälsosamt och smakrikt alternativ som gynnar både hälsa & miljö.




Levande hantverksdryck bryggd på Söder
ICHA föddes ur en enkel men stark idé: Att skapa alkoholfria drycker som aldrig kompromissar med smak, kvalitet eller hälsa. Vår grundare Ash, med bakgrund som medicinsk forskare och kemist vid Karolinska Institutet. Tröttnade på onyttiga socker sötade drycker med fullt av onödiga tillsatser och började därför experimentera med fermentering av ekologiska råvaror som frukt, bär & kryddor. Resultatet blev ICHA, en levande hantverksdryck fylld av naturliga mousserande smaker, probiotika och karaktär. Vi utvecklar våra drycker med samma omsorg som ett vin men helt utan alkohol. Vi brygger lokalt i Stockholm, och började brygga i hjärtat av Södermalm (Söderhallarna, Medis) bl a genom en uppskattad pop-up intill Sébastien Boudets bageri 2021, en naturlig hemvist för den som bryr sig om kvalitet, ekologi och hantverk. Hållbarhet är självklart för oss. Vi arbetar med lokala och ekologiska råvaror, har klimatkompenserade och fossilfria leveranser, och är certifierade med Äkta Vara och EU-ekologisk. Bakom framgången står inte bara Ash, utan hela familjen, från modern, Hamida & brodern Rajib och även partnern Sara som hjälper till i produktionen, från att pressa och brygga och buteljera. ICHA är mer än ett varumärke; det är ett familjeprojekt byggt på passion och genuint hantverk. Vi tror att god smak och en hälsosam livsstil går hand i hand och vill inspirera fler att välja ett mer hållbart, hälsosamt och smakrikt alternativ som gynnar både hälsa & miljö.