Möt människorna bakom

Hallongården

“Vi driver ett företag med genuin familjär känsla där kvalité och äkthet är viktigt. Våra hallon är hjärtat i gårdens verksamhet.”
hallongarden
Hallongården bild 1
Hallongården bild 2
Hallongården bild 3

Hallongården – där hallon blir hantverk och upplevelse i Skåne

I Bodarp mellan Vellinge och Trelleborg, mitt i det skånska odlingslandskapet, ligger Hallongården. Ett familjeföretag som drivs av familjen Biärsjö, där nuvarande ägare är Anna Biärsjö, i sjunde och åttonde generationen. Här är hallonen hjärtat i verksamheten, men de har också vidareutvecklats till frysta bär, syltar, saft och ett mathantverk som bär tydlig platskänsla och kvalitet.

Sedan odlingen startades har Hallongården blivit mer än bara ett odlings- och förädlingsföretag. Det är också ett besöksmål, med gårdsbutik, café, självplock och upplevelser för hela familjen. Visionen är enkel: att ge råvaran, hallonet, de bästa förutsättningarna för smak och kvalitet, och att varje produkt ska spegla platsen, säsongen och människorna bakom.

Hantverk, råvara och smakresa

På Hallongården sker allt från odling till förädling på ett sätt som noggrant beaktar råvarans karaktär. Bären odlas med omsorg, och sedan förädlas de i gårdens kök till syltar, safter, marmelader och andra produkter. Ofta i små satser för att bevara smak, konsistens och ursprung.

Odlingen bedrivs utifrån en filosofi där man “väljer inte mellan konventionellt och ekologiskt vi skapar vår egen mix genom att kombinera det bästa av de två teknikerna”. Detta visar på en ambition att värna både människan, miljön och grödan och att inte kompromissa med kvalitet eller hållbarhet.
I produktionen finns en tydlig koppling från fält till färdig produkt: hallon odlas, skördas och hanteras snabbt för att bevara smak och färg, och när säsongen övergår används frysta hallon för att ge året-runt-tillgång.

Lokal förankring och hållbarhet

Hallongården har stark lokal förankring, både i platsens jord, klimat och kultur. Tack vare den bördiga jorden, de milda vindarna och den generösa växtsäsongen får hallonen sin särskilda smak och karaktär som speglar Skånes landskap. Odlingen är integrerad med landskapet och företaget har utvecklats från traditionellt lantbruk till modern gårdsverksamhet med besökare, caféliv och en bred produktpalett.

Hållbarhet sitter i detaljerna: effektiv användning av bär, självplockning, frysta alternativ för säsongsoberoende samt en odlingsmetodik som tar ansvar för miljö och människa. Genom att tänka både odling och upplevelse visar Hallongården att lokal matproduktion och upplevelsemat kan gå hand i hand.

Smak, upplevelse och framtidstro

Att välja produkter från Hallongården är att välja mer än bär. Det är att ta del av smaken av skånsk sommar, av omsorgsfullt hantverk och av platsens genuina själ. Oavsett om det är hallonsylt, frysta hallon eller hallonsaft, finns bärens karaktär och platsens identitet med i varje tugga.
Hallongården visar att bär kan vara både vardagslyx och genuin smakupplevelse, att produktion kan vara småskalig men med hög ambition och att lokal matproduktion kan bli en hel upplevelse. Från självplock och café till gårdsbutik och hemleverans.

Följ Hallongården