Möt människorna bakom

Folkets Pops

För varje såld pop doneras 1kr till att rädda bina! För utan bina skulle det inte finnas frukt till sorbetpinnarna!
Folkets Pops bild 1
Folkets Pops bild 2
Folkets Pops bild 3
Folkets Pops bild 4

Glass som räddar den biologiska mångfalden

Michelle är uppväxt i Kalifornien och flyttade till Sverige 2015. En dag blev hon sugen på en “popsicle” (isglass gjort av riktig frukt), för det alltid hade varit hennes favoritsnacks hemma i Kalifornien. Hon cyklade över hela Malmö för att hitta en sådan men blev besviken att det bara fanns konstiga gröna isglassar gjorda på socker, konstaromer, och onaturliga färger. Då bestämde hon att göra egna, med riktig frukt, naturliga ingredienser, och så hållbart som möjligt. De flesta säsongsbetonade smakerna under sommaren består av överbliven frukt samlad från lokala marknader och organisationer, t.ex bruna bananer, mjuka mangos, eller lådor med vindruvor där bara några få är dåliga. I produktionsköket i Augustenborg sorteras allt frukt för hand och bearbetas till ren puré. Sen tillsätts lite svenskt betsocker, färskpressad citronjuice, vatten, och kanske nån välsmakande krydda, ört, eller frukt. Allt används för att få ut så mycket smak som möjligt från frukten. Varje isglass ska smaka som man biter in i en perfekt solmogen frukt.

Produkter från Folkets Pops

Inga produkter hittades.

Följ Folkets Pops