Buttervikings
“Vårt smör är syrat, kärnat och format för hand. Det är ett festsmör, som i forna tider, där smöret tronade på mitten av bordet som ett gyllene löfte om lycka och njutning. Förresten; det var vikingarna som lärde fransmännen att tillverka smör.”







Smöreriet Buttervikings
Det började med att Patrik Johanssons mormor, som tillverkade smör under 40, 50 och 60-talen, lärde honom hur man gör gott smör. Som vuxen och efter att ha tillverkat smör till restauranger i Sverige under några år kom smöret in på restaurang Noma precis innan den blev utnämnd till världens bästa. Förutom till Noma gjordes smör till restauranger såsom Frantzen, Mathias Dahlgren, Sjömagasinet och Operakällaren. Utlandet lockade och det blev fem års kärnande av smör i Storbritannien med kunder såsom Claridge’s, Ritz, Ledbury, Core och trestjärniga Alain Ducasse at The Dorchester. Efter sjutton års smörmakande har nu Buttervikings tillverkning i Kosta. mitt i Glasriket i Småland, samt en filial i London. Vi ser fram emot att få tillverka smör även till privatpersoner via Mylla.
Produkter från Buttervikings
Inga produkter hittades.