- Alla recept Vego-revbensspjäll av lupintempeh
Vego-revbensspjäll av lupintempeh
Det veganska julbordet saknar ofta något som kan ersätta de klassiskt juliga revbensspjällen. Vi har löst det på följande sätt: veganska ribs av lupintempeh, ugnsbakade i en julig marinad med plommon, stjärnanis och stjärnanis. Hur gott som helst! Genom att koka upp och blanda ihop julens bästa smaker med BBQ-sås, ingefära och liquid smoke får du en julbordsrätt med både djupa smaker och sting.
Ingredienser
- 1 pkt Lupinta tempeh
- 1-2 msk Neutral olja
- 8 st Torkade plommon
- 2 msk Riven ingefära
- 2 krm Malen kryddnejlika
- 2 st Stjärnanis
- 1 ½ dl Vatten
- ½ dl Coconut Aminos
- 1 msk Agavesirap
- 2 msk Äppelcidervinäger
- 2 msk BBQ-sås
- 1 tsk Liquid smoke
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 200˚ C
- 2
Marinad: Skär plommonen i mindre tärningar. Riv ingefäran.
- 3
Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en kastrull och sjud i ca 5 minuter.
- 4
Ribs: Under tiden, hetta upp olja i en stekpanna.
- 5
Skär tempehn i skivor, ca 1-2 cm tjocka. Stek tempehn i några minuter, tills skivorna har fått en fin färg och krispig yta.
- 6
Lägg tempehn i en ugnssäker form och häll över marinaden.
- 7
Ställ mitt i ugnen i 15-20 minuter. Vänd tempehn halvvägs.