20 minuter
Enkelt
Vego-revbensspjäll av lupintempeh

Vego-revbensspjäll av lupintempeh

Det veganska julbordet saknar ofta något som kan ersätta de klassiskt juliga revbensspjällen. Vi har löst det på följande sätt: veganska ribs av lupintempeh, ugnsbakade i en julig marinad med plommon, stjärnanis och stjärnanis. Hur gott som helst! Genom att koka upp och blanda ihop julens bästa smaker med BBQ-sås, ingefära och liquid smoke får du en julbordsrätt med både djupa smaker och sting.

Ingredienser

  • 1 pkt Lupinta tempeh
  • 1-2 msk Neutral olja
  • 8 st Torkade plommon
  • 2 msk Riven ingefära
  • 2 krm Malen kryddnejlika
  • 2 st Stjärnanis
  • 1 ½ dl Vatten
  • ½ dl Coconut Aminos
  • 1 msk Agavesirap
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 2 msk BBQ-sås
  • 1 tsk Liquid smoke

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 200˚ C

  • 2

    Marinad: Skär plommonen i mindre tärningar. Riv ingefäran.

  • 3

    Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en kastrull och sjud i ca 5 minuter.

  • 4

    Ribs: Under tiden, hetta upp olja i en stekpanna.

  • 5

    Skär tempehn i skivor, ca 1-2 cm tjocka. Stek tempehn i några minuter, tills skivorna har fått en fin färg och krispig yta.

  • 6

    Lägg tempehn i en ugnssäker form och häll över marinaden.

  • 7

    Ställ mitt i ugnen i 15-20 minuter. Vänd tempehn halvvägs.