- Alla recept Varmrökt clarias på en bädd av stekt gurka och morötter
5 minuter
Enkelt
Varmrökt clarias på en bädd av stekt gurka och morötter
Stekt gurka hör inte till vanligheterna, men är ett oväntat gott och nytt sätt att äta gurka - och det passar perfekt nu när gurkan är i säsong! Tillsammans med sötman i morötterna och den feta fisken blir det här en snabb, enkel och matig lunch!
Ingredienser
- 4 port varmrökt Clarias
- 4 ägg
- 1 gurka
- 2 morötter
- 50 g smör
- tångrom
- gräslök
Instruktioner
- 1
Koka äggen i 5 min.
- 2
Dela gurkan på längden och gröp ur innanmätet. Skär gurkan i lagom långa stavar.
- 3
Skala morötter och skär upp i stavar.
- 4
Stek morötterna i smör i någon minut. Lägg sedan på gurkan och stek tillsammans tills gurkan och moroten blivit mjuka och fått lite yta.
- 5
Dela äggen, filéa Clariasen och servera på en bädd av gurka och morötter.
- 6
Bryn smöret och häll över. Klipp även över gräslök och klicka på lite tångkaviar.