60 minuter
Enkelt
Ugnsbakad rotselleri

Ugnsbakad rotselleri

Den här rätten är jättegod på egna ben och dessutom bekväm eftersom nästan hela tillagningen sker i ugnen. Vill du ha något ytterligare så passar tunt skuren och stekt kyckling eller quorn bra till.

Ingredienser

  • 1 rotselleri
  • 3 stora schalottenlök
  • 250 g ädelost
  • rapsolja
  • salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl belugalinser
  • picklade senapsfrön
  • rostade pumpafrön
  • 1 litet knippe persilja

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 200 grader.

  • 2

    Skrubba rotsellerin noggrant. Den behöver inte skalas.

  • 3

    Skär rotsellerin i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och salta lite.

  • 4

    Finhacka schalottenlöken och blanda den med smulad ost, lite rapsolja och svartpeppar.

  • 5

    Baka rotsellerin i 30 minuter. Vänd klyftorna, strö på ost och lökblandningen och baka ytterligare 30 minuter, tills rotsellerin är mjuk.

  • 6

    Koka belugalinserna enligt instruktionerna på paketet.

  • 7

    Ta ut formen ur ugnen. Toppa med belugalinser, picklade senapsfrön, rostade pumpafrön och persilja. Servera gärna en sallad till, exempelvis en morotssallad.