- Alla recept Ugnsbakad rotselleri
Ugnsbakad rotselleri
Den här rätten är jättegod på egna ben och dessutom bekväm eftersom nästan hela tillagningen sker i ugnen. Vill du ha något ytterligare så passar tunt skuren och stekt kyckling eller quorn bra till.
Ingredienser
- 1 rotselleri
- 3 stora schalottenlök
- 250 g ädelost
- rapsolja
- salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 dl belugalinser
- picklade senapsfrön
- rostade pumpafrön
- 1 litet knippe persilja
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 200 grader.
- 2
Skrubba rotsellerin noggrant. Den behöver inte skalas.
- 3
Skär rotsellerin i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och salta lite.
- 4
Finhacka schalottenlöken och blanda den med smulad ost, lite rapsolja och svartpeppar.
- 5
Baka rotsellerin i 30 minuter. Vänd klyftorna, strö på ost och lökblandningen och baka ytterligare 30 minuter, tills rotsellerin är mjuk.
- 6
Koka belugalinserna enligt instruktionerna på paketet.
- 7
Ta ut formen ur ugnen. Toppa med belugalinser, picklade senapsfrön, rostade pumpafrön och persilja. Servera gärna en sallad till, exempelvis en morotssallad.