- Alla recept Ugnsbakad potatis med riven parmesan och dill
35 minuter
Enkelt
Ugnsbakad potatis med riven parmesan och dill
När du har goda råvaror behöver du inte så mycket för att skapa magi i köket. Skånska knölar är just en sådan råvara. Detta passar jättefint som tillbehör till buffébordet eller till grillat.
Ingredienser
- 700 gr potatis
- 40 gr parmesan
- 3 msk olivolja
- 1 msk flingsalt
- 2 msk färsk dill
Instruktioner
- 1
Ställ ugnen på 200 grader/varmluft.
- 2
Tvätta potatisen, halvera den och torka den.
- 3
Lägg potatisen på en plåt och blanda med olivolja och flingsalt.
- 4
Rosta potatisen I ca 35 min, tills potatisen är gyllenbrun och mjuk.
- 5
Ta ut ur ugnen och riv över parmesan och hacka dill som du strör över.
- 6
Ställ på buffébordet.