35 minuter
Enkelt
Ugnsbakad potatis med riven parmesan och dill

Ugnsbakad potatis med riven parmesan och dill

När du har goda råvaror behöver du inte så mycket för att skapa magi i köket. Skånska knölar är just en sådan råvara. Detta passar jättefint som tillbehör till buffébordet eller till grillat.

Ingredienser

  • 700 gr potatis
  • 40 gr parmesan
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk färsk dill

Instruktioner

  • 1

    Ställ ugnen på 200 grader/varmluft.

  • 2

    Tvätta potatisen, halvera den och torka den.

  • 3

    Lägg potatisen på en plåt och blanda med olivolja och flingsalt.

  • 4

    Rosta potatisen I ca 35 min, tills potatisen är gyllenbrun och mjuk.

  • 5

    Ta ut ur ugnen och riv över parmesan och hacka dill som du strör över.

  • 6

    Ställ på buffébordet.