- Alla recept Tomater, fänkål, svartvitlök, högrev
Tomater, fänkål, svartvitlök, högrev
När högrevet får tillagas på låg temperatur blir det jämnt och fint rosa i färgen. Det är viktigt för smakupplevelsen att du skär köttet mot fibrerna och i ganska tunna skivor.
Ingredienser
- 500 g högrev
- 2 rosmarinkvistar
- ¾ dl grovsalt
- 2 rödlökar
- svartpeppar från kvarn svartpeppar
- olivolja olivolja
- äppelcidervinäger äppelcidervinäger
- 2 king solo-vitlökar
- 1 tsk ljus soja
- 2-3 msk vatten
- 3 droppar sesamolja
- 12 tomater
- 1 kvist rosmarin
- 1 nypa flingsalt
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1-2 fänkål
- 30 g solrosskott
- 1 tsk citronjuice
Instruktioner
- 1
Krydda högrevet runt om med salt, peppar och rosmarin. Lägg det i en ugnsform.
- 2
Dela rödlöken i grova båtar och lägg i ugnsform med högrevet. Ringla på lite olivolja och ett par stänk äppelcidervinäger.
- 3
Sätt ugnen på 150°. Baka köttet till 60° innertemperatur. Ta ut och sila av köttspadet direkt och ställ åt sidan. Låt köttet vila i 20 minuter.
- 4
Rosta de hela vitlökarna med skalet på (de kan ligga på gallret bredvid köttet i ugnen) i ca 40 min, tills de är gyllene och helt mjuka. Ta ut ur skalet och mixa med övriga ingredienser till en slät kräm.
- 5
Dela tomaterna mitt itu. Lägg dem i en ugnsform, dressa med olivoljan, plocka över rosmarinen, krossa vitlöken och lägg i formen. Avsluta med salt, peppar och vinäger. Baka i ugn på 150° i ca 60 minuter.
- 6
Skiva fänkålen på mandolin tunt på längden. Lägg den i isvatten i kylen i minst 20 min så den blir krispig. Precis innan servering, häll av vattnet och blanda (marinera upp) kålen med olivolja, citron och salt.
- 7
Skär högrevet i ½-1 cm tjocka skivor. Lägg upp 2 skivor per person. Skeda en klick med svartvitlökskräm bredvid köttet, garnera med de bakade tomaterna, löken och cruditén. Skeda över stekjuice.